Mooie start van het cross-seizoen - Reisverslag uit Portland, Verenigde Staten van Merel Steenbergen - WaarBenJij.nu Mooie start van het cross-seizoen - Reisverslag uit Portland, Verenigde Staten van Merel Steenbergen - WaarBenJij.nu

Mooie start van het cross-seizoen

Door: merelvansteenbergen

Blijf op de hoogte en volg Merel

13 September 2011 | Verenigde Staten, Portland

Afgelopen zaterdag was mijn eerste cross wedstrijd. Het was een thuiswedstrijd en er deden zo'n vijftig meiden mee. Mijn coach had al voorspelt dat wij als team de wedstrijd met gemak zouden winnen. Het was fijn om het jaar met een wat kleinere wedstrijd te beginnen. Mijn coach wilde dat we zeker in het begin als een team, met name de kopgroep (top 5), bij elkaar zou blijven. Er waren aardig wat Portland supporters. Zowel studenten als leraren waren gekomen om ons aan te moedigen.
Ondanks het feit dat het geen grote en belangrijke wedstrijd was werd ik toch lichtelijk nerveus. Het was toch een tijd geleden sinds ik een wedstrijd gelopen had en opnieuw was alles om mij heen nieuw. De wedstrijd ging wonderbaarlijk goed. Ik liep mijzelf niet over de kop en het voelde meer als een pittige training dan een zware wedstrijd. Ik liep vanaf het begin af aan op kop samen met een paar teamgenootjes, maar na het tweede rondje rekte het veld zich wat meer uit. Het waren twee grote rondes en een kleine ronde. Allebei de rondes hadden een pittige heuvel en de grote ronde zelfs twee. Ik finishte als eerste over de finish in een tijd van 17.27. Ik had ook het parcourd record met 23 seconden verbroken. Een mooie start van het seizoen dus. Op deze website http://www.portlandpilots.com/news/2011/9/10/MXC_0910111855.aspx?path=mcross zijn de uitslagen en foto's van de wedstrijd te vinden voor degenen die daar geinteresseerd in zijn.
's Middags ben ik met een paar meiden van het team naar een strand aan de rivier gegaan en hebben we nog even van het warme weer genoten. Zondag had ik niet veel tijd voor iets anders behalve mijn huiswerk, net als maandag, dinsdag, woensdag, donderdag enz. Kortom het is een stukkie drukker met schoolwerk dan vorig jaar. Mijn schema bestaat op het moment uit: school, eten, slapen en trainen. De komende twee weken heb ik geen wedstrijd, maar daarna wordt het drukker met wedstrijden en zal ik veel weekenden weg zijn.
Het weer is hier deze week omgeslagen en in plaats van 30 graden is het nu nauwelijks 20 graden. Dit is op zich wel fijn voor de trainingen, maar toch beviel dat zomerse weer mij wel.

• 14 September 2011 - 05:56

Anouk:

merci mirl :) fijn om te horen dat 't goed gaat! houd je taai hè xxx

• 14 September 2011 - 06:35

Lenie En Arne:

Mevrouw van Steenbergen zet even haar handtekening. Wat een statement.
    Gefeliciteerd meid.
    Wat zullen ze blij met je zijn.

Hier 13 graden.

Een herfst groet uit Nederland.

• 14 September 2011 - 07:47

Marc:

Hoi Merel, prima start van het seizoen. Wat is het mooi daar. Wel 'verdacht' groen. Marc.

• 14 September 2011 - 08:23

Tineke:

Wat een start van het seizoen zeg!!!
    Fijn dat het zo goed gaat en nu ook meer als een team. Zo te lezen heb je het erg naar je zin ondanks de drukte.
    In Portland kunnen ze niet meer om Merel heen. Wij zijn trots op je!!!!!!
    Hier gaat alles ook goed en ik (Tineke) heb ook op de loopband weer hard gelopen. Na andere halve minuut was het gedaan met de pret en had ik het gevoel of ik de marathon had gelopen, maar het begin is er en daar ben ik zelf erg blij mee
    Lieve groet uit Amersfoort
    Joep & Tineke

• 14 September 2011 - 15:45

Aart En Annette:

Hey Merel
    Gefeliciteerd! Wat goed om je naam boven aan de Portland women´s individuals te zien!
    Dat belooft wat!
    Sterkte ook met je `homework! `.
    hier is het weer om de kachel aan te doen....
    liefs Aart en Annette

• 14 September 2011 - 18:24

Judith:

je hebt het hem weer geflikt!
    Geweldig meid.