New York City!! - Reisverslag uit Portland, Verenigde Staten van Merel Steenbergen - WaarBenJij.nu New York City!! - Reisverslag uit Portland, Verenigde Staten van Merel Steenbergen - WaarBenJij.nu

New York City!!

Door: Merel van Steenbergen

Blijf op de hoogte en volg Merel

18 Maart 2012 | Verenigde Staten, Portland

Afgelopen weekend was het zover en vertrok ik samen met Maddie naar New York! Zondagochtend om half 6 in de morgen werden we vanaf onze dorm opgepikt door een taxi en naar het vliegveld gereden. Dit op zich was al een nieuwe ervaring. Normaal gesproken neem ik altijd de bus of trein, maar omdat we al zo vroeg op het vliegveld moesten zijn besloten we een taxi te nemen. De hele reis naar New York verliep ontzettend snel. We hadden een tussenstop in Minneapolis, maar we hoefden maar een uur te wachten. Om half 8 's avonds kwamen we aan bij onze jeugdherberg. We verbleven in een kamer met zes andere meiden met allerlei verschillende nationaliteiten. Er was een Koreaans meisje die in haar eentje New York ging verkennen, ook waren er Duitse, Franse en Braziliaanse meiden. Maar geen Amerikaanse meiden. We zijn die avond direct met de metro de stad in gegaan om "Times Square" te verkennen. Het is absoluut niet eng om 's avonds laat New York in te gaan, want je bent echt nooit alleen, sterker nog op Times Square kan je echt je kont niet keren. Het duurt een 15 minuten om 800 meter te overbruggen.
Het weer zat ons ook mee. Met een strakblauwe hemel en bijna 20 graden was het prima uit te houden. Maandag zijn we onze dag begonnen met een "breakfast to go" zoals het hoort in New York. Met een koffie en een broodje zijn we met de metro helemaal naar "downtown" Manhattan afgereisd. Vanaf een uitzicht naar het vrijheidsbeeld zijn we onze wandeling begonnen langs alle hoogtepunten en zo onze weg afgelegd terug naar boven, naar "Times Square." Wall Street, Ground Zero, China Town, Little Italy, Broadway, Washington Square met de University of New York, en de Flatiron Building lagen allemaal op onze route. Het was een flinke wandeling maar met een hoop pauzes voor koffie, ijsjes en andere New Yorkse lekkernijen sloegen we ons er wel doorheen. Aan het einde van de dag waren we wel uitgeteld en besloten we naar de film te gaan op "Times Square."
De volgende dag begonnen we met een ontbijt in Central Park. Onze jeugdherberg was vlakbij het park dus hadden we weer een koffie, broodjes en muffins gehaald en deze in de zon, in Central park opgegeten. Verder hebben we die ochtend een flinke wandeling door het park gemaakt en later met de metro naar de beroemde speelgoedwinkel FAO Schwarz gegaan. Dit is echt een paradijs voor alle jonge kinderen, en sommige volwassenen. Die avond ben ik naar de musical "The Lion King" geweest. Dit was echt een geweldige ervaring. 's Avonds, midden in New York, op Broadway naar de musical is toch iets wat je niet snel vergeet. De kostuums en decors waren prachtig.
Woensdag, onze laatste dag, hebben ik en Maddie een goede bijdrage aan de economie gedaan. Nu wordt de economie in New York sowieso wel goed draaiende gehouden door alle miljoenen toeristen. Voordat we aan onze winkeltocht begonnen zijn we de 's ochtends nog de "Brooklyn Bridge" overgewandeld en dankzij het prachtige weer hebben we mooie foto's van de "skyline of Manhattan" kunnen maken. Al met al was het een super trip en hebben we alles kunnen doen en zien wat op ons lijstje stond. Het enige waar New York nog aan kan werken is de vriendelijkheid van de mensen. Ik heb werkelijk geen een vriendelijke werknemer tegengekomen.De laatste avond net voordat we het restaurant wilden verlaten werden we zelfs tegengehouden door de houden en ons verteld dat we niet genoeg fooi hadden gegeven. Het was 5 dollar in plaats van de 4 dollar die wij gegeven hadden. Nou zeg, ik geloof dat zij het hele idee van een fooi niet helemaal begrijpen. Maarja dit alles hoort een beetje bij New York.
De eerste nacht in onze jeugdherberg was ook interessant. Rond een uur of twee midden in de nacht begonnen er luide piep die zich elke minuut herhaalde. Iedereen in onze kamer werd er wakker van en we wisten zeker dat het uit onze kamer kwam. Het bleek dat de batterij van ons brandalarm leeg was en dan gaat het zo ontzettend irritant geluid maken. Nu was net de baas van de jeugdherberg weg en waren er alleen twee buitenlandse vakantiekrachten die gebrekkig Engels spraken. Het koste veel moeite om uit te leggen dat het om het brandalarm ging en dat we absoluut niet onder deze omstandigheden konden slapen. Helaas wisten de jongens niet goed wat ze moesten doen, hoewel het ons simpel genoeg leek om gewoon de batterij eruit te halen. Ze steldde voor dat we in de supermarkt een paar oordoppen zouden kopen en dan zou er de volgende dag wat aan gedaan worden. Nou dat ging dus mooi niet gebeuren en hebben we zelf de touwtjes in handen genomen. Met een ladder en teamwork was ik naar boven geklommen (het brandalarm hing nogal hoog) en net toen ik dat ding van de muur wilde trekken kwam de baas van de jeugdherberg binnen en nam het over. Gelukkig was dat opgelost, want anders had het een hele lange nacht geworden.
Donderdagochtend werden we door een klein busje opgepikt en terug naar het vliegveld gebracht. Helaas zat ons reisje er alweer op. Volgende week begint school meer, maar eerst heb ik morgen nog een wedstrijd aan de Universiteit van Oregon in Eugene. Om 4 uur 's middags loop ik de 3km. Het is mijn eerste outdoor wedstrijd. Ik zal jullie snel laten weten hoe het is gegaan!

• 18 Maart 2012 - 09:55

Gerry:

Hoi Merel

Het ziet er allemaal super uit, ik ben jaloers op je zoveel als jij ziet.
    Sukses met de wedstrijd.

groetjes Be en Ger

• 18 Maart 2012 - 11:47

Anneke:

Hallo Merel
    Oma vond je kaart erg mooi en dacht dat je het wel naar je zin zou hebben, ze is ziek, ik heb je kaart voorgelezen
    groetjes Anneke

• 18 Maart 2012 - 13:26

Lenie:

Hi Merel, wat een geweldige ervaringen doe je toch allemaal op. Een musical op Broadway.... daar kun je mee thuis komen.

Succes met je wedstrijd.

Arne is aan het snowboarden in Oostenrijk met zijn school.
    Hier begint de lente!

Een warme groet,

• 18 Maart 2012 - 20:47

Tineke En Joep:

Leuk om je ervaring in New York te lezen. Erg ondernemend van je om zo'n wereldstad samen met een vriendin te bezoeken. Heel veel succes op je eerste outdoor wedstrijd.
    Wanneer schrijf je nog iets over je vriend we zijn erg nieuwschierig?
    Liefs Tineke en Joep

• 28 Maart 2012 - 16:57

Judith:

Meid wat een ervaringen allemaal, om nooit te vergeten.