Downtown Pittsburgh - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Merel Steenbergen - WaarBenJij.nu Downtown Pittsburgh - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Merel Steenbergen - WaarBenJij.nu

Downtown Pittsburgh

Door: merelvansteenbergen

Blijf op de hoogte en volg Merel

27 Oktober 2010 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Eindelijk ben ik naar Pittsburgh geweest. Afgelopen weekend op zaterdag heb ik samen met een jongen van het team de bus naar Pittsburgh genomen. "Downtown" Pittsburgh doet een beetje aan New York denken, nu is New York natuurlijk alsnog tien keer groter. "Downtown" Pittsburgh heeft voornamelijk bedrijven en is niet een gebied waar je leuk kan winkelen. Toch zijn er wel aardig wat restaurantjes, cafeetjes en af een toe een winkel. Het is gewoon al leuk om rond te lopen en een Pittsburgh ervaring op te doen. Toevallig was er dat weekend ook een "American Football" wedstrijd aan de gang en de zus van de jongen waarmee ik naar Pittsburgh was had extra kaarten. Dus toen konden we mee naar de wedstrijd. Nou het dat is echt een nieuwe culturele ervaring. Het is niet te geloven hoe populair college sport hier is. Het stadion is immens groot en er komen duizenden en duizenden mensen af op zo'n wedstrijd. Ook is er de traditie dat voordat de wedstrijd begint mensen zich verzamelen op de parkeerplaats voor het stadion en dan vervolgens bij de auto een soort barbeque gaat houden. Het is ongelofelijk hoeveel eten mensen bij zich hadden en dat rond 10 a 11 uur in de ochtend. Het idee is dat mensen met elkaar "socializen". Er worden ook spellen gespeeld en veel alcohol gedronken. De wedstrijd zelf is ook een groot spectakel. In het voorprogramma komt er een heel orkest, het volkslied wordt gezongen er zijn cheerleaders en nog veel meer van dat soort reutemeteut. Ik zal een aantal foto's plaatsen zodat jullie er een beter idee bij krijgen, want het is toch wel moeilijk het in woorden te beschrijven. We zijn niet de hele wedstrijd gebleven, want zo'n "football" wedstrijd duurt ontzettend lang en het is toch alleen maar jongens die elkaar tekkelen en over lekaar heen rollen. Na de eerste helft zijn we we Pittsburgh weer ingegaan en hebben daar de rest van de middag rondgelopen wat ontzettend leuk was. We hadden wel wat problemen met de bus terug. In eerste instantie konden we onze bushalte niet vinden, toen vonden we de bus maar geen bushalte en zijn we drie straten achter de bus aangerend in de hoop dat hij zou stoppen. Helaas stopte hij niet. Gelukkig heeft een aardige man ons toen naar de juiste bushalte gebracht en hij vertelde ons dat deze halte pas sinds kort gebruikt wordt. Vandaar dus.
's Avonds zijn we uit eten geweest in een Japans restaurant wat een beetje aan "Shabu Shabu" deed denken. Alle tantes en nichten van de familie weten wat ik bedoel. Het is wel leuk dat ik zo af en toe is van de campus af eet, want het eten op de campus begint toch ook wel een beetje te vervelen.

Verder nog dit:
Bedankt Sor voor je leuke kaart en de sleutelhanger! Ik kan inderdaad niet wachten om te beginnen met autorijden. Helaas zijn er nog steeds problemen met de registratie. Vervelend bureaucratie gedoe hier. Als antwoord op je vraag, ik heb drie weken kerstvakantie en ik kom voor de volle drie weken naar huis. Ik mis jullie allemaal! En ik heb stiekem toch wel heel veel zin om een paar weekje thuis te zijn en iedereen weer te zien.

• 27 Oktober 2010 - 20:37

Lenie:

Hoi Merel, wij missen jou ook hoor en kijken er naar uit je weer te zien rond de feestdagen. De tijd vliegt dus je kunt gaan aftellen.
    Volgens mij lijken alle grote steden op elkaar. Mooie foto's.
    Liefs van ons .
    Lenie en Arne

• 28 Oktober 2010 - 06:41

Hans Koster:

Hoi Merel,

Leuk je verslagen, geniet!!

groetjes,

Hans

• 29 Oktober 2010 - 17:07

Eva:

Ik mis jou ook hoor, nicht. Kan niet wachten tot je er weer bent met kerst! X

• 29 Oktober 2010 - 18:02

Judith:

Ha Merel, meid wij kijken net zo uit naar de feestdagen als jij, want wij missen jou ook.
    Wat een lol om op een parkeerplaats te gaan BQ'n.
    Je hebt er weer een leuk verhaal van gemaakt.

• 30 Oktober 2010 - 11:47

Heleen:

hoi merel
    wat een steden allemaal
    en het ziet er zo schoon uit je doet wel heel wat ervaring op zo als keihard achter een bus aan rennen gelukkig heb je een goeie conditie .
    nou meid hou je taai het is nu kerstmis

dikke kus aart en Heleen

• 30 Oktober 2010 - 11:50

Heleen:

foutje
    ik ben het woordje zo vergeten