Op naar huis - Reisverslag uit Portland, Verenigde Staten van Merel Steenbergen - WaarBenJij.nu Op naar huis - Reisverslag uit Portland, Verenigde Staten van Merel Steenbergen - WaarBenJij.nu

Op naar huis

Door: Merel van Steenbergen

Blijf op de hoogte en volg Merel

12 Mei 2012 | Verenigde Staten, Portland

Het is niet te geloven maar mijn tweede schooljaar in de Verenigde Staten zit er alweer op. Nu zijn de schooljaren hier ontzettend kort, maar toch. Mijn examens zijn goed gegaan en na een ontzettend drukke eindsprint was op 3 mei mijn zomervakantie begonnen. Ik moest nog een week langer blijven omdat ik mijn vlucht voor 13 mei had geboekt. Dit was vanwege een laatste wedstrijd. Achteraf had ik het liefst 3 mei al naar huis gekomen want de vermoeidheid zit er goed in en die laatste wedstrijd was niet echt nodig geweest. Ik heb een paar keer geprobeerd mijn ticket om te boeken, maar zelfs met mijn zieligste stem kon ik ze niet overhalen. In de toekomst zal ik dus een open ticket moeten boeken. Toch was het niet vervelend om nog een week langer hier te zijn. Alle meiden van het team waren er en het weer was prachtig. Vandaag en morgen zelfs bijna 30 graden. Vanavond loop ik dus nog een laatste 5km wedstrijd, maar zonder enige verwachtingen. Ik ga rustig van start en zie wel hoe ik mij voel.
We moesten vanochtend om 12 uur al onze kamer uit en zijn voor een dag huisloos. Gelukkig hebben sommige meiden in het team een huis en kunnen we vanacht bij een van hen blijven. Inpakken is toch een heel karwei en het is ook moeilijk wat ik hier kan laten wat ik mee zal nemen. Maar het is een goede test voor volgende week wanneer ik mijn rugzak voor het interrailen moet inpakken.
Morgenmiddag vertrek ik om half 2 vanaf Portland met een directe vlucht naar Amsterdam. Op moederdag en mijn moeders verjaardag zit ik in het vliegtuig op weg naar huis. Kan niet wachten om weer in het (koude) Nederland te zijn!

• 13 Mei 2012 - 07:10

Lenie:

Hi Merel, gefeliciteerd met je Ma.
    Een bijzondere dag. De deel van de familie zit in het vliegtuig van Amerika af of naar Amerika toe.
    Jullie kunnen naar elkaar zwaaien!

Een goede reis en " even " een tussenstop in Nederland. Je bent goed reislustig!

We spreken elkaar!
    Hartelijke groet,